Põhjapoolsed linnud

Põhjapoolne pilkane lind on suhteliselt tähelepandamatu lind, keda vaadata, kuid tähelepanuväärne, keda kuulata. Oma hämmastava võimega jäljendada teisi linnulaule ja -lugusid on teaduslik nimetus polyglottos (“mitmehäälne”) sellele Mimidae linnuperekonna liikmele väga sobiv. Arkansase, Florida, Mississippi, Tennessee ja Texase osariigi linnuna on see lind laialt levinud ja tuntud, kuid kui palju te selle kohta tegelikult teate ">

Kiired faktid

  • Teaduslik nimetus : Mimus polyglottos
  • Üldnimi : Northern Mockingbird, Mockingbird
  • Eluiga : 7-8 aastat
  • Suurus : 10 tolli
  • Kaal : 1, 7-1, 8 untsi
  • Tiivad : 14-15 tolli
  • Kaitsestaatus : vähim mure

Põhja-pilgu linnu tuvastamine

Põhja pilkupüüdvad linnud võivad oma halli, musta ja valge sulestikuga tunduda õrnad, kuid nad on elegantsed ja julged ning neil on mitu peamist omadust, mis aitavad birderitel neid tuvastada. Mees- ja naissoost pilgulinnud näevad välja sarnased keskmise halli pea ja seljaga, tumedamate tiibudega, kahe õhukese valge ribaga ja julgete valgete tiivalaigudega. Saba on tumehall või must, valgete sulgedega ning rind ja kõht on valged või hallikasvalged. Nendel lindudel on nõrk must triip mööda loomi silmast silma. Lennu ajal vilguvad märgatavalt valged välimised sabasulged ja valged tiivalaigud. Silmad on kollakaspruunid ning jalad ja jalad mustad või tumedad must-hallid.

Noorlinnud näevad välja sarnased täiskasvanutega, kuid võivad olla skruffilisema väljanägemisega. Väga noortel põhjapoolsetel pilkupüüdvatel lindudel on rindadel ja kubemetes halli määrimist või laigulisust ning neil võib olla isegi õhukesed kulmuvärvid, mis näevad välja.

Põhjapoolse pilkane linnu hääl on selle kõige eristavam omadus. Linnul pole mitte ainult oma ainulaadsed soomused, suminad ja säutsud, vaid ka uuringud on leidnud pilkupüüdvaid linde, kes jäljendavad vähemalt 50 muu linnu, aga ka teiste loomade, masinate ja muusika kõnesid ja laule. Enne muutmist korratakse kõnesid tavaliselt 3–5 korda ning ühe linnu kutsungite keerukus ja mitmekesisus näitavad selle küpsust ja kogemust. Sellise repertuaari puhul pole tavaline, et need linnud laulavad kogu öö, eriti eredas kuuvalguses, aga ka mitu tundi päevasel ajal.

Põhja-Mockingbird-elupaik ja levik

Põhja-pilvisuslinnu nimetatakse põhjapoolseteks, sest enamik pilkavaid linnuliike elab troopikas, kuid seda liiki leidub Põhja-Ameerikas ja isegi mõnes Kanada kaguosas. Need linnud on väga kohanemisvõimelised ja neid võib leida põllumaadel, äärelinnades, metsades ja linnades nii põhja pool nagu Massachusettsis ja Connecticutis Oklahomasse, Uus-Mehhikosse, Arizonasse ja mööda California rannikut. Nad eelistavad suhteliselt tihedaid tihnikuid ja võsataolisi alasid, sealhulgas kaldaäärsed koridorid, võsastunud põllud, metsaservad ja sarnased elupaigad, eriti seal, kus okkalisi taimi on palju. Põhjapoolse pilkane linnu territoorium laieneb järk-järgult põhja poole, kuna toiduallikad laienevad.

Rändemuster

Põhja pilvelinnud on oma levila üldiselt aastaringsed elanikud ja suudavad kohaneda tüüpiliste hooajaliste muutustega. Põhjapoolsed äärmuslikud populatsioonid võivad aga rännata hooajaliselt, eriti karmide talvede ajal.

Käitumine

Neid linde leidub tavaliselt üksi või paarikaupa, kuid nad ahmivad julgelt lagedatel aladel või metsa ääres. Nad jooksevad sageli ja hüppavad putukate otsimiseks maapinnale ning võivad röövida või tiibu kiiresti tõsta, et oma saaki ehmatada. Põhja pilkavad linnud kaitsevad oma pesasid väga hästi ja sukelduvad, tiivad vilguvad või kasutavad sissetungijate hirmutamiseks muul moel ohupositsioone. Pilkavaid linde on koguni kajastatud kui inimeste sukeldumist ja sukeldumist, kes julgevad pesitsusalasid sulgeda. Sarnast territoriaalset käitumist täheldatakse ka peamiste söötmisalade, sealhulgas tagaaias söödaalade ümbruses.

Dieet ja söötmine

Põhja pilvelinnud on kõigesööjad ja toituvad väga erinevatest toitudest. Putukad, ussid, puuviljad, marjad, väikeloomad, maod, sisalikud ja isegi mahl võivad olla nende dieedi osa, sõltuvalt sellest, milliseid toite on erinevates piirkondades ja aastaaegadel ohtralt. Nende lindude kohanemisvõime erinevate toitudega on kriitilise tähtsusega, et aidata neil jääda vahemikku erinevatel aastaaegadel.

Pesitsevad

Need on monogaamsed linnud, kes moodustavad pikaajalisi paarissidemeid ja võivad paarituda isegi kogu eluks. Nende kuplikujulised pesad on valmistatud okstest ja vooderdatud peenemate heintaimedega. Pesad paiknevad maapinnast 3–10 jalga kõrgel, sageli okkalises põõsas või tihedas tihnikus. Isased võivad hakata pesasid ehitama, et emaseid paaritama meelitada, kuid emane valib üldiselt pesa lõpliku asukoha ja lõpetab pesaga tehtud tööd rahuloluga.

Munad ja noored

Põhja pilkupüüdvate lindude munad on hele- või helepruunid ning piserdatud tumedampruuni või punakaspruuni värviga. Emane vanem inkubeerib 3-6 munaga haru 12–13 päeva ja mõlemad vanemad toidavad pesakaste 11–13 päeva. Paarike võib kasvatada 2–3 lehma aastas ja noorlinnud jäävad sageli oma perekonnaliikme juurde ka siis, kui uut lauta hooldatakse.

Põhjapoolsed linnud

1800-ndatel salakokkunud linnud olid sageli salakütted ja neid müüdi lemmikloomade ja puurilindudena. Tänapäeval on see tava lõppenud ja kuigi põhjapoolseid pilkalinnu ei peeta ohustatuks ega ohustatuks, on neil mitmeid ohte, eriti linna- ja äärelinna piirkonnas. Kuna metsloomade kassid ja välistingimustes peetavad lemmikloomad söödavad sageli maapinnal, võivad need osutuda suureks probleemiks ning pestitsiidide ja insektitsiidide liigtarvitamine võib nende toiduvarud ära hoida. Nende kunstlike ohtude minimeerimine võib olla põhjapoolsete pilvelinnud kaitsmisel väga kasulik.

Näpunäited tagaaia lindudele

Põhjapoolsed linnud külastavad söödaplaate, kus on saadaval leivajääke, suhkrumaisi, maapähklivõid, päevalilleseemneid, õunu ja rosinaid. Elupaiga veelgi atraktiivsemaks muutmiseks ja lindude laulmiseks kutsumiseks peaksid rohumaad jätma võsa ja puud lõikamata, et tekiks rohkesti roojaseid alasid. Lindudele marjapõõsaste pakkumine ja söödaks sobiv avatud ruum muudab õue pilkupüüdvate lindude jaoks veelgi atraktiivsemaks.

Kuidas seda lindu leida

Kuna põhjapoolsed pilvelinnud on nii kohanemisvõimelised, pole neid oma levila piires keeruline leida. Nad eelistavad suhteliselt avatud alasid, nagu pargid ja hajapuudega istutatud teeääred, või linna- ja äärelinnade sportlikel väljadel toitu otsivaid alasid. Vaadake ja kuulake, kuidas põhjapoolsed pilkupüüdvad linnud laulavad kõrgetest lahtistest ahvenatest, eriti talve lõpust kevade lõpuni. Vaadake ka nende lindude territoriaalset käitumist, sealhulgas seda, kuidas nad taga ajavad teisi linde, näiteks lõugasid, varesid, ragise ja isegi rändureid pesitsusaladest või peamistest toidukohtadest.

Põhjapoolsed linnud kultuuris

Elust suurem isiksus ja laialdane kohanemisvõimega põhjapoolne pilvelind on üks populaarsemaid riigilinde. See on viie osariigi: Arkansase, Florida, Mississippi, Tennessee ja Texase ametlik suleline suursaadik ning varem oli see ka Lõuna-Carolina osariigi lind, kuni see osariik astus 1948. aastal Carolina paju kätte.

Avastage selle perekonna teisi liike

Lindude perekond Mimidae on mitmekesine, kus on enam kui 30 liiki röövikuid, värisejaid, kassilinde ja pilkukirju. Mitmed teiste perekondade linnud meenutavad ka põhjapoolset pilkajalindu ja võivad põllul siiski segadust tekitada. Näiteks võib sinihall hall lindpüüdja ​​sarnase värvusega, pika sabaga ja aktiivse, flitingikäitumisega miniatuurselt pilkane lind ning bushtitil on ka sarnased omadused.

Ärge unustage meie teisi üksikasjalikke linnuprofiile, et saada lisateavet kõigi teie lemmiklinnuliikide kohta!